x

Sign up and be first in to know!

Buy special editions, unique pieces and pre-release gems from Note Design Studio.

Each previewing exclusively on Note Editions for 30 days.

The Mantelpiece Loft

We were invited to help the Gulled family develop their spacious loft apartment. They didn’t want to alter the existing elements but asked us to add an extra layer on top of the existing ones and make better use of all the space they had; lots of which was on the vertical plane.

The family’s two children both needed their own rooms, so we built two new lofts in the apartment. The girls room and the hallway were redesigned, with new storage solutions that make use of the space all the way up to the ceiling. Rather than try to make the new layer blend in with the loft’s architecture, we wanted to be honest and gave the extra layer its own colour, which gives added depth to the home.

The new layer is given a very simple, uncomplicated expression and each was intentionally designed as a unit, to appear as if it’s been pushed into place snugly within the original architecture. Each unit also has its own colour, as though everything is made from life sized building blocks. The existing kitchen was dressed in the same green as the new loft on top of it so it appears now as one seamless block.

It’s a project that reminds us that you should always remember to look up.

  • Project facts
  • Client: Private
  • Location: Stockholm
  • Year: 2019
  • Photograph: Jesper Mellgren